KAŽDÝ PŘÍPADNÝ ČTENÁŘ NECHŤ BERE ZDEJŠÍ INFORMACE O VÍNĚ JAKO ČISTĚ MÉ SUBJEKTIVNÍ NÁZORY, DOJMY, CHUTĚ, atd. - SLOUŽÍ PŘEDEVŠÍM MNĚ.

Září 2011

Pět skvělých pinotů Marka Vybírala

21. září 2011 v 17:01 | Tom |  vypito
pito 09/2011

Druhý večer po Večeru s VeČeRkou jsme po znovuprozkoumání vzorků zasedli k sadě vín, na která jsem se takhle vedle sebe hódně těšil. Očekávání má byla ještě překonána a užil jsem si celý večer v doprovodu pěti přátel a pěti skvělých pinotů Marka Vybírala!

Nasyslil jsem si nedostatkové zboží (vlastně mimo posledního ročníku 2009 již nic k sehnání běžně není) a ve sklenkách nám tak přistály Pinoty noir 2005, 2006, 2007, 2008 i 2009!



Večer s VeČeRkou 16.09.2011

21. září 2011 v 14:55 | Tom |  akce
Mohu začít stejně jako při poslední příležitosti: Dlouze jsem se těšil, až jsem se dočkal - o víkendu proběhlo naše již tradiční odrůdové posezení a tentokráte to odneslo Veltlínské červené rané.

Předchůdci byli:



Weingut A. J. Adam, Neumagen-Dhron (GER) - Dhron Hofberg Riesling Kabinett 2008

14. září 2011 v 11:59 | Tom |  vypito
pito 08/2011

K téhle butylce jsem přišel v 04/2010 přes p.j., který sdružil vínomileckou objednávku od německého obchodníka a já tak získal, mimojiných, tenhle moselský rýňák za nějakých € 10,-, tedy podobně jako přímo u vinaře, což potěší! Lahev jsem si koncem srpna vyhmátl cíleně - venku vládl vzduch jak se říká na chcípnutí a já si tak představil, jak by do mne šel poctivě vychlazený německý rýňák. Nu a od této představy netrvalo dlouho a on do mne skutečně šel :)

A. J. Adam, mladý to vinař, přebývá v městečku Neumagen-Dhron, které se však rozlohou vinohradů nějakých 250 ha řadí k vinařsky největším v okolí. Andreas Adam si založil vinařství hned po dokončení vínostudia v roce 2000, když jaksi "restartoval" vinařství po jeho dědovi. K dispozici má 3 ha vinohradů, přičemž prozatím využívá hektar 1, a to se 100% odrůdovou skladbou, jak jinak, než Ryzlinku rýnského. Z toho část pochází z výsadeb mladých, ale najde se i 60 letá réva. Ve sklepě se snaží postupovat spíše naturálně, vína spontánně kvasí, dle druhu buď v nerezu, tak i ve velkých dubových sudech. Lahvovány následně bývají do zelené verze pistole pod korek.

(zvětšit) - přední etiketa zde, zadní zde